راه‌های رشد تیپ 2

تیپ یاریگر، سرپرستی کننده و پرورش دهنده

 به خاطر داشته باشید که افراد تیپ 2 سعی می‌کنند با انجام دائمی کارها برای دیگران، به ترس عدم دوست داشته شدن از طرف دیگران غلبه کنند. آن‌ها خودشان را با ملاحظه، خوش‌نیت و با گذشت می‌بینند، اگرچه دیگران ممکن است بعضی مواقع آن‌ها را فضول و خودفریب ببینند.

تیپ 2 ها می‌توانند از این دام خود، با اقرار و اظهار انگیزه‌ها و احساسات منفی خود نسبت به دیگران، فرار کنند. آن‌ها هرقدر نسبت به خودشان صادق باشند به لحاظ عاطفی و احساسی، بیشتر متعادل می‌شوند. با تشخیص و قبول تمام جنبه‌های وجودی خود، حتی بخش‌های منفی خود، تیپ 2 ها تناقضاتی را که باعث عدم نزدیکی آن‌ها به دیگران شده، حل می‌کنند. در این صورت، آنان همان دوست اصیل و سرپرستی می‌شوند که علاقه داشتند باشند و خوبی آن‌ها آنقدر واقعی و عاری از خودپرستی می‌شود که می‌توانند دیگرانی را که عمیقاً دوست دارند جذب کنند.‌

متحول کننده‌های تیپ 2 انیاگرام

تصدیق‌ها:

1. تأیید می‌کنم  که  درباره‌ی انگیزه‌های خودم روشن و آگاه هستم.
2. تأیید می‌کنم که  برای آنچه که هستم، دوست داشتنی هستم.
3. تأیید می‌کنم شادی  من به خشنودی دیگران وابسته نیست.
4. تأیید می‌کنم که  می‌توانم به عزیزانم اجازه دهم مرا ترک کنند.
5.  تأیید می‌کنم  که  مسئول رشد و توسعه‌ی خودم هستم.

رها سازی‌ها:

1.  من تمام احساسات خشم و رنجش نسبت به دیگران را رها می‌کنم.
2. ترس از  خواستنی‌ و دوست داشتنی نبودن را رها می‌کنم.
3. انتظار از دیگران را برای برگرداندن کمک من به روشی که می‌خواهم رها کنم.
4. جلب توجه به آنچه  را که برای دیگران انجام داده ام  رها می‌کنم.
5.   احساس مالکیت نسبت به عزیزانم را رها می‌کنم.

رشد شخصیت چیست؟

رشد برای هر تیپ شخصیتی به معنی دید 360 درجه و اضافه کردن وسعت دید دیگر تیپ‌های شخصیتی به دریچه‌ی محدود خود می‌باشد. به این معنی که نوع دید و نظرگاه 8 تیپ دیگر را نیز به خود اضافه کرده و آنان را درک و تجربه نماید تا بتواند دیدی کامل و واضح‌تری داشته باشد.

لایه‌های رشد و توصعه

هر لایه از رشد می‌تواند با روندهای روانشناختی و بین‌فردی مشخصی نمایان شود. شناخت این لایه‌ها مفید هستند چرا که اکثریت افراد، نمونه‌های ایستایی از یک لایه نیستند بلکه در طول این لایه‌ها بالا و پایین می‌روند.‌

رشد یافته

تیپ 2 در این لایه، نوع‌دوست و همدل، دارای عشق بی‌قید و شرط، بخشنده، یاری‌گر و مراقب می‌شود.

تیپیکال

در این لایه یک دوست پرحرارت، مراقب و فداکار است اما انحصارطلب، مداخله‌گر و خودستا نیز است.

رشد نایافته

تیپ 2 در اینجا کنترل‌گر، فریبکار، سلطه‌گر، دارای حس قربانی بودن، زورگو و مرعوب کننده‌ی دیگران است.

رشد از طریق یادگیری از بال‌ها

  • به کانون توجه، قدم بگذارید

تیپ 3 معمولاً دوست دارد که مستقیماً برای آنچه که انجام می‌دهد، شناخته شود، ولی تیپ 2 معمولاً ترجیح می‌دهد به دیگران کمک کند که موفق شوند. قدم گذاشتن به کانون توجه عموم را امتحان کنید، برای مثال داوطلب شدن برای انجام یک سخنرانی یا ارائه‌ی مطلب به جای پیشنهاد کردن آن به کسی دیگر را انتخاب کنید.

  • به دنبال کسب احترام بروید

تیپ 3 در جستجوی احترام است درحالی که تیپ 2 برای دوست داشته شدن به دیگران احترام می‌گذارد، این تغییر مسیر می‌تواند کمک کننده باشد. 2 ها نیاز دارند کشف کنند که می‌توانند به خاطر چیزی که هستند محترم باشند نه برای کاری که می‌کنند و آن احترام حقیقی از درون نشأت می‌گیرد.

  • تشخیص دادن را بیاموزید

تیپ 1  تمایل دارد تشخیص دهد و بتواند به راحتی بین کارهای عالی و کارهای فرعی افتراق قائل شود در حالی که تیپ 2 روی احساسات و عکس‌العمل دیگران تمرکز می‌کند. وقتی که تلاش می‌کنید تصمیم محکمی بگیرید، از خودتان بپرسید: برای رسیدن به والاترین نتیجه به نفع سازمان و کار خودمان، چه کاری بهتر است انجام شود؟

  • جسارت ابراز خودتان را پیدا کنید

تیپ 1 تمایل دارد در ابراز نظرات خود، مستقیم و ابرازگر باشد در حالی که تیپ 2 ممکن است نسبت به رُک بودن احساس ناراحتی کند. قبل از این که از کسی سوال بپرسید، از خودتان بپرسید که آیا سوال شما واقعاً جمله‌ای پرسشی است یا یک عبارت خبری؟ وقتی جمله را ادا کردید، به لحن صدای خود توجه بیشتری داشته باشید.