هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
5های بقای فردی به محصور بودن در پناهگاه (قلعه)، جایی که احساس کنند از مزاحمت در امان هستند و به مرزبندیهای خودشان کنترل دارند، نیاز دارند. 5 بقای فردی علاقه دارد بتواند در پشت دیوارها مخفی شود و بداند که در داخل آن دیوارها چیزهایی را که نیاز دارد، خواهد داشت. آنها در بین سه تیپ فرعی 5، کمترین بیانگری را دارند و سعی میکنند نیازهای خودشان را محدود کنند و آن را به این خاطر انجام میدهند که بتوانند از وابستگی به دیگران تا جای امکان بکاهند.
در انیاگرام، شورهای هیجانی نٌهگانهای برای هر تیپ شخصیتی وجود دارد و نحوهی مواجهه با این شور در هر یک از ما، توسط یکی از سه غریزهی اصلی (بقای فردی، اجتماعی و یکبهیک) پاسخ داده میشود. همین امر موجب تولید سه زیرمجموعه در هر تیپ میشود. تفاوتهایی که تیپ فرعی ما را از دیگر تیپهای فرعی جدا میکند. انیاگرام به ما میآموزد که فارغ از تیپ اصلی شخصیت ما (1 تا 9)، از این سه حالت (بقای فردی، اجتماعی و یکبهیک) یکی بیشتر از بقیه دغدغهی اصلی ما است و باعث تفکیک تیپهای فرعی تیپ اصلی میشود.
1. بقای فردی: تمرکز اولیهی غریزهی حفاظت یا بقای فردی بر روی بقای فیزیکی، نگهداری و تغذیه است. مسائلی مثل امنیت، رفاه اقتصادی و آسایش فردی میتواند مورد فوکوس تیپهای بقای فردی باشند.
2. اجتماعی: غریزهی اجتماعی بر روابط ما با دیگران به عنوان یک گروه یا با کل جامعه متمرکز است. ایجاد پیوندهای اجتماعی ایمن، تعاملات جمعی سازنده و موفقیتهای گروهی در این تیپ فرعی پر رنگ هستند.
3. یکبهیک: تمرکز اصلی این غریزه، بر روابط میانفردی و نیاز ما به هماهنگی یا همخوانی با دیگری است. این تیپ فرعی شدیداً به تجربههای “صمیمانه” اهمیت میدهد و ارتباطات پر انرژی را خواستار است.
تیپ 5 هم مانند همهی تیپهای دیگر انیاگرام، به سه تیپ فرعی تقسیم میشود. شور هیجانی این تیپ “طمع” است و نحوهی مواجهه با این طمع، از دیدگاههای فردی، یکبهیک و اجتماعی، سبب بروز تفاوتهایی گاه کوچکتر و گاه بزرگتر، در میان تیپهای فرعی آن میشود. 5 بقای فردی طمع خود را معطوف به مادیات و خصوصا پول میکند، او تبدیل به جمع کننده میشود. 5 یکبهیک، طمع را در غالب جستجو برای یافتن عشق ایدهآل و معمولا رمانتیک به نمایش میگذارد و 5 اجتماعی، طمع خود را تبدیل به ولع دانش و مهارت میکند و هرچه بیشتر میداند حس نادانی بیشتری خواهد داشت.