معرفی بیشتر را اینجا گوش کنید.

تیپ 2: یاری‌دهنده، مهرطلب

شخصی مهربان، بخشنده، خشنود کننده‌ی دیگران، انحصار طلب و نوع دوست

 افراد تیپ دو  می‌خواهند به دیگران نزدیک باشند بنابراین شروع به کسب رضایت مردم می‌کنند. مدام در مورد ارزشمندی روابط صحبت می‌کنند و می‌توانند بیش از حد فضول شوند. آن‌ها می‌خواهند مطمئن شوند دیگران به  آن‌ها نیاز دارند بنابراین به نام عشق، مداخله می‌کنند تا مالک آن‌هایی شوند که در موردشان وقت می‌گذارند و به آن‌ها نیکی می‌کنند. انتظار دارند که مرتب به خاطر خوبی‌هایشان مورد تشکر و تفقد قرار بگیرند.

دوهای رشد یافته از نیازهای خودشان هم مواظبت می‌کنند. متواضع و نوع‌دوست می‌شوند. بدون اینکه انتظار پاداشی داشته باشند.

دوهای زوال یافته خود را لایق هر چیزی می‌بینند که درخواست می‌کنند. آنان پرخاشگر، خودمحور و هراسان برای از دست دادن دیگران می‌شوند.

نقاط قوت:

1. دلسوزی
2. بخشندگی
3. رابطه‌گرایی

نقاط ضعف:

1. غرور
2. مداخله‌گری
3. وابسته به تایید دیگران بودن

تمایلات:

1. مورد نیاز بودن
2. دوست‌داشتنی بودن
3. مورد تقدیر واقع شدن

ترس‌ها:

1. بی‌مصرف بودن
2. مورد نقد واقع شدن
3. دوست داشتنی نبودن

صفات عمومی تیپ 2:

1. اغواگری و دل‌ربایی دارند.
2. محتاج عشق و محبت دیگران هستند
3. رمانتیک هستند (نه به اندازه‌ی تیپ 4)
4. با احساسات و هیجاناتشان در چالش هستند.
5. مغرور هستند و خود را لایق تحسین و تایید دیگران می‌دانند
6. کمک‌رسانی استراتژیک دارند و برای محبوب بودن یاری‌رسانی می‌کنند
7. کنترل‌گر و تسلط جو هستند. (این کار را برای نیازمند سازی دیگران انجام می‌دهند)

مشخصات بیشتر را اینجا گوش کنید

بال‌های تیپ دو

افراد تیپ 2 با بال 3 ممکن است خیلی در معرض دید باشند و روی موفق بودن تمرکز کنند

افراد تیپ 2 با بال 1   ممکن است خیلی جدی و منتقد بوده در کار خود فداکارانه رفتار نمایند

در مسیر رشد و زوال شخصیت

در جهت پیکان چهار

وقتی که 2ها  به سمت 4 می‌روند با انواع احساسات اصیل خود تماس برقرار می‌کنند. آنها به لحاظ هیجانی روراست می‌شوند. با عشق به خودشان تشخیص می‌دهند که نباید خوبی کنند تا دوست داشته شوند.آنان نیازهای خودشان را هم ارج می‌نهند.

در جهت پیکان هشت

زمانی که 2ها به سمت 8 می‌روند می‌توانند مجادله‌گر شوند و دیگران از این رفتار نابهنگام تعجب خواهند کرد. همچنین ممکن است بخواهند دیگران را با تولید وابستگی تحت کنترل قرار بدهند. با این تفاوت که برعکس 8ها انتظارات خود را بیان نمی‌کنند.

سه مدل تیپ دو

تیپ 2 بقای فردی

تیپ 2 بقای فردی (امتیاز) “ضد تیپ” ؛ نیازهای خود را برای محافظت انکار می‌کنند و در عین حال سعی می‌کنند دیگرانی را جذب کنند که دقیقاً آن را برای آن‌ها فراهم کنند. جذب دیگران به سمت خود به همان روشی است که کودکان انجام می‌دهند – یعنی با جذاب بودن و بدون راهنما به نظر رسیدن – تیپ های فرعی 2 بقای فردی به توانایی انجام این کار افتخار می‌کنند و در عین حال در مورد روابط نزدیک، مبهم (دوسوگرا) هستند و اعتماد کمتری نسبت به دیگران در مقایسه با تیپ فرعی اجتماعی 2 یا تیپ فرعی یک به یک 2 دارند. تیپ‌های فرعی 2 بقای فردی، شاه‌زاده‌ها و پرنسیس‌هایی هستند که به خاطر امتیازات دوران کودکی از حقوق بزرگ‌سالی چشم‌پوشی می‌کنند. این یک ضد تیپ است و می‌تواند با تیپ فرعی 6 بقای فردی اشتباه گرفته شود.

تیپ 2 اجتماعی

تیپ 2 اجتماعی (جاه طلب) بر کمک به گروه‌ها بیشتر از افراد تمرکز می‌کنند و از نظر اینتلکچوال جهت‌گیری بیشتری دارند و راحت‌تر هستند نسبت به افراد دو تیپ فرعی دیگر در موقعیت‌های آشکارا قدرت‌مند قرار بگیرند. تیپ‌های فرعی اجتماعی ۲ کمتر به نحوه‌ی واکنش افراد خاص به آن‌ها توجه دارند و  بر واکنش‌های سطح گروه تمرکز می‌کنند، که نتیجه‌ی تمایل آن‌ها به‌ ایستادن بالاتر از جمعیت و احساس  غرور در هنگام وقوع آن است. تیپ‌های فرعی اجتماعی ۲، امپراتورها و ملکه‌هایی هستند که احساس می‌کنند باید دائماً ثابت کنند که از طریق اقدامات خود از طرف گروه و سیستم، حق سلطنت را به دست آورده‌اند، در حالی که به نظر می‌رسد تلاش زیادی برای این کار انجام داده‌اند. می‌توانند با تیپ فرعی اجتماعی 8 اشتباه گرفته شوند.

تیپ 2 یک‌به‌یک

تیپ 2 یک‌به‌یک (اغواگری/پرخاشگری) در درجه‌ی اول به روابط فردی و رفع نیازهای افراد و اَنبازهای مهم معطوف هستند. آن‌ها به ‌این‌که می‌توانند افراد خاصی را به‌عنوان راهی برای برآورده کردن نیازهایشان جذب کنند، احساس غرور می‌کنند – آن‌ها احساس می‌کنند زمانی که توسط یک فرد مهم انتخاب می‌شوند، ارج یا ارزش دارند – اما هم‌چنین انگیزه‌ی بالایی برای برآورده کردن نیازهای این افراد به‌عنوان راهی برای توسعه و حفظ رابطه دارند. تیپ‌های فرعی 2 یک به یک، پادشاه‌ها و ملکه‌ها، بدون نیاز به اثبات یا توجیه آن بجز توجه و حمایت از افراد کلیدی در زندگی خود، صاحب موقعیت سلطنتی خود به‌عنوان حق طبیعی خود هستند. این تیپ 2 همچنین می‌توانند با تیپ فرعی 4 یک‌به‌یک اشتباه گرفته شوند.

مطالعه‌ی تیپ‌های دیگر

کمال‌گرا

یاری‌رسان

موفقیت‌طلب

فردگرا

پژوهشگر

وفادار

مشتاق

چالشگر

صلح‌طلب

مطالعه‌ی مراکز سه‌گانه‌ی انیاگرام